четвртак, 23. јун 2022.

Smart IPTV - uputstvo za podešavanje I aktivaciju!

 

SMART IPTV,  „ Ko pre devojci njegova devojka“  Ova rečenica opisuje trenutnu situaciju na velikom tržištu raznoraznih aplikacija za gledanje IPTV-a u celom svetu. Naime Aplikacija Smart Iptv je jedna od Pionira razvoja  IPTV-a u svetu, a to je postigla zahvaljujući tome što je prva ozbiljna aplikacija koja se prva pojavila na tržištu pre svega u segmentu Smart Televizora. 

Od kako se prvi put pojavila pre svega u Samsung Store-u poprimila je simpatije miliona korisnika širom sveta.

Jednostavnost ,preglednost ,odličan korisnički interfejs , brzo učitavanje tv kanala, stabilnost...itd. Ovo su samo neke osnovne prednosti u odnosu na sličnu konkurenciju.

Smart IPTV je  najpoznatija aplikacija za reprodukciju IPTV kanala smeštena u odeljku apps u Samsung i LG Smart televizorima. Istina je da je ovaj program u medjuvremenu uklonjen sa oficijalnih app prodavnica, ali i dalje imate mogućnost da preuzmete apk (za android televizore) i instalirate ga sa usb fleša (link za preuzimanje apk). Ako je pak bio već instaliran na vašem android/smart tv-u, potrebno je da onemogućite opciju "Auto-update" (Disable Auto-update feature) kako bi aplikacija stabino radila.

Za smart tv modele linkovi za preuzimanje se nalaze na sledećem linku! Tu birate model smart tv-a. Takođe na ovoj stranici se nalaze i linkovi za  download aplikacije i za android uredjaje (gore je već dat alternativni link), mag box, amazon firetv...! Ovaj post je usresredjen na postupak dodavanja liste u već instaliranu aplikaciju  a više o postupku instaliranja  aplikacije možete pročitati u sledećem postu na istoj stranici.  

                                         

                                       Slika, Očitavanje MAC adrese u Smart iptv aplikaciji

Samo podešavanje  je vrlo slično ostalim aplikacijama koje su objašnjene  u dosadašnjim prethodnim postovima. (net iptv, set iptv...). 

Aktivacija aplikacije, dodavanje liste i MAC adrese uredjaja se vrši na portalu: http://siptv.eu/mylist/.

Aktivacija je kao u slučaju ostalih plejera jednokratna - dakle dovoljno je samo jednom aktivirati MAC adresu u sekciji "ACTIVATION". Aktivacija iznosi 5.49 eura i možete platiti paypalom ili karticom. MAC adresu naravno očitavate pri prvom uključivanju programa. Ako je aktivacija bila uspešna, pri prvom sledećem paljenju videćete poruku "Your TV MAC is activated".


                                                    Slika br.1  Aktivacija aplikacije

Zatim se na istom portalu u sekciji "My List" vrši dodavanje M3U liste i MAC adrese. Koristite naravno MAC adresu vašeg uredjaja (istu koja je korišćena i za aktivaciju) a M3U listu koju ste dobili od vašeg provajdera možete iskopirati u polje "URL"  na donjoj slici ili dodati direktno sa nekog medija (npr. usb flesa) u polje 2 sa donje slike. U oba slučaja je potrebno potvrditi klikom na dugme "SEND" . 


        

                                        Slika  Učitavanje m3u liste u Smart IPTV aplikaciju

Izborom zadnje opcije ( Delete playlist(s) ili Reset - u zavisnosti od verzije softvera koji imate) lista kanala će se obrisati iz aplikacije. Ta opcija se koristi kod zamene liste, pri njenom isteku. 

Stiče se utisak da je Smart IPTV aplikacija najstabilnija od svih koje smo obradili u ranijim postovima a uz to je najjeftinija. Ne ulazim u razloge zašto je povučena iz Samsung i LG store-ova. Ovde je prikazana alternativa kako je dodati na vaš TV.

Napomena: Potrudite se da status Vaše m3u liste koja je instalirana na Smart IPTV apliakciju ne bude u statusu “ expired “ da je istekla , jer prilikom ponovne aktivacije- produženja m3u liste dešava se da aplikacija “ zabaguje” I onda je potrebno sve reinstalirati ponovo, znači preporuka je da dan/dva ranije  pre isteka datuma isteka m3u liste istu produžite da ne bi morali ponovo da instalirate app.

Naravno ovde se pretpostavlja da će vas Vaš IPTV provajder kod koga ste kupili listu unapred obavestiti o datumu isteka pretplate par dana ranije pre nego što istekne pretplata.                                            

Instalacija Smart IPTV-a na različitim modelima Samsung Tv-a


U ranijem postu sam objasnio kako se konfiguriše Smart IPTV, dodaje i briše lista kanala i slično. Ovaj post se bavi dodavanjem aplikacije  na televizor, koji se već neko vreme ne nalazi medju fabrički instaliranim aplikacijama. Prikazačemo nekoliko načina.

Nekada je instalacija bila trivijalna - bilo je potrebno pronaći aplikaciju  na Samsung apps! Ovo se odnosi na starije modele Samsung TV-a. (2015 i starije). Ukoliko je bio isključen autoupdate u okviru App Hub-a na vašem TV-u aplikacija nekim čudom možda i bude dostupna. 

Zatim je potrebno ići na kategorije i pronaći sekciju Lifestyle u kojoj bi trebalo na samom početku da pronadjete ikonicu Smart IPTV. Ostaje vam samo da kliknete na install. 

Smart IPTV će biti smeštena u traci a ostalim aplikacijama. Osaje samo još da se doda lista po uputstvu iz prethodnog posta.

 

Slučaj 2

 

Ovo je ujedno najrealnji scenario za instalaciju programa. Instacija će se automatski odraditi sa USB fleša. Pre početka potrebno je formatirati usb flash u exFat ,FAT32  formatu. Treba uradit sledeće u zavisnosti od modela vašeg Samsung televizora: 

a) Tizen TV (J/K/M/N/Q/R/T): Ovi modeli TV-a imaju open source platformu softvera. Potrebno je dakle isčitati početno slovo u verziji softvera na vašm TV-u. U ovom slučaju budite sigurni da je u pitanju baš ova verzija programa. Pogledajte sledeći LInk sa officijelnim uputstvom 

Zatim preuzeti Tizen Widget i kompletan sadržaj ove zip arhive raspakovati na prethodno formatirani usb fleš. Fleš ubaciti u usb port na vašem TV-u i ako ste sve dobro uradili u gornjem desnom uglu ćete doboti obaveštenje da je instalacija gotova.

b) non-Tizen TVs (E/ES/F/H/J4/J52): Ova verzija je karakteristična za starije odele televizora. Uputstvo je potpuno isto kao u prethodnom primeru samo što se sada preuzima Orsay Widget. Sada se sadržaj ove arhive smešta na usb fleš. Posle ubacivanja fleša u TV instalacija bi trebalo automatski da se obavi.

SS IPTV aplikacija je jedina potpuno besplatna aplikacija za Smart Televizore i postupak instalacije možete videti u sledećem postu na ovom linku. 

Hvala što ste posetili naš Blog  posvećen ljubiteljima IPTV televizije !



Нема коментара:

Постави коментар

SS IPTV - Aplikacija za gledanje IPTV-a na LG, SAMSUNG, PHILPS i ostalim smart modelima televizora!

                  Uputstvo za instalaciju                      SS IPTV aplikacije SS IPTV  aplikacija je  optimizovana za gledanje  IPTV kan...